keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hitaasti edistyvää

En ole ollut laiskana! Valmista vaan en ole saanut aikaiseksi.


Edelleenkään en tykkää laittaa kuvia keskeneräisistä, mutta tämän valmistumiseen menee niin kauan aikaa, että laitan vaihekuvia silloin tällöin. En näköjään osaa olla ilman kirjontatyötä, joten oli pakko aloittaa uutta mattoa heti edellisen valmistumisen jälkeen. Tämän ohje on kirjasta Making miniature oriental rugs & carpet, tekijät Meik ja Ian McNaughton. Toisin kuin edelliselle vihreä-keltaiselle matolle, tälle ei ole vielä sijoituspaikkaa tiedossa, mutta kyllä se jollekin lattialle päätyy, jos vaan talot joskus valmistuu. Tykkään tuosta mallista, josta nyt ei vielä paljon saa tolkkua, tosi paljon. Teen tuon puolipistoilla, joten se valmistuu puolet nopeammin, kuin jos tekisin ristipistoilla :-D

Ihan kommelluksitta ei ole tämäkään työ mennyt. Olen aiemmin suosinut ristipistotöissä aida-kangasta, mutta tuosta mallista tulisi jättiläinen sille tehtynä, joten piti vaihtaa vähän tiheämpään laatuun. Ja sekö lie ollut syynä, kun en ole koskaan tehnyt niin paljon virheitä työn aloituksessa kuin tuon kanssa. Moneenkohan kertaan jouduin alussa purkamaan, kun aina vähän tehtyäni huomasin tehneeni aikaisemmin väärän määrän pistoja. Ja se purkaminen oli ihan tuskaa. Onneksi en luovuttanut, sillä nyt sujuu jo ihan hyvin (koputtaa puuta). Valoa tuon kanssa kyllä tarvitsee paljon, joten ei ole iltaisin tehtävää puuhaa. Tai pitäisi olla kunnon työvalo, mutta kun ei ole :-(

Eli vaikka päivityksiä ei kovin tiheään nyt ehkä ilmesty, niin mini-hommat on kuitenkin työn alla :-)

13 kommenttia:

 1. Aivan upea kuviointi, hieno tulee!

  VastaaPoista
 2. Ei ihme, että menee aikaa, kun on noin pientä työtä! Mutta aikaahan on vaikka kuinka, eikös vain!

  VastaaPoista
 3. Oletko käyttänyt ilmeisesti "tavallista" aida-kangasta? Aida-kangastahan on saatavana myös pienaida-kankaana. Siinä on 70 lankaryhmää 10 sentillä. Eli on aika tiheää, mutta siinä ruudutus on kuitenkin selvästi näkyvä. Olen joskus tilannut sitä Ullaka-nimisestä nettikaupasta ja näytti olevan edelleen hinnastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minulla on eri tiheyksisiä aida-kankaita, mutta tiheinkin niistä on liian harvaa useimpiin nukkekodin ristipistomattoihin. Tai sitten pitäisi olla hurjan isot huoneet, että matto mahtuisi sisään, heh. Vienon boxiin tein maton aidalle siten, että jätin mallista reunukset pois. Siten siitä tuli sopivan kokoinen.

   Täytyy tutkia tuota mainitsemaasi, kun en nyt muista omien aida-kankaitteni tiheyksia ulkoa :-)

   Poista
 4. Aiotko osallistua tämän vuotiseen joulukalenterivaihtoon? Mulla ois muutama luukku ilmeisestikin vapaana, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen mattokuvio tulossa. Kiva jos laitat välillä kuvia maton etenemisestä.

  VastaaPoista
 6. Kiva juttu, Anita, että osallistut kalenteriin! Merkkasin nuo haluamasi luukut sulle ja teen vastaavat sitten sinulle! laitatko s-postiin osoitetiedot
  kuranja ät hotmail piste com

  VastaaPoista
 7. Tuosta tulee kyllä hirmuisen hieno, tuo malli muistuttaa vähän Missonin neuleita (joihin olen ihastunut). Kyllä käy vähän kateeksi sellaisen ihastelijan, joka osaa ristipistellä yhden rivin yhdellä värillä siististi.

  VastaaPoista
 8. Kivan näköinen matto tulossa. Tiedän etteivät ristipistotyöt valmistu kovin nopsaan, oma mattoni jäi kesken edelliskesänä, saa nähdä milloin valmistuu.

  VastaaPoista
 9. Nostan hattua ristipistotyöllesi, itsellä ei tahdo kärsivällisyys riittää,-heti valmis parempi ; D Laitoin blogiini sinulle tunnustuksen : )

  VastaaPoista

Lukijat