maanantai 7. toukokuuta 2012

Minimaailman huijarirakentajat

Lasse luuli jo joutuvansa yöpymään pelastusarmeijan yömajassa, mutta kaupungilla kierrellessään hän törmäsi vanhaan tuttuunsa, Heikkiin, joka kuultuaan Lassen ongelmasta, päätti tätä auttaa.


Heikillä oli ollut vähän huono tuuri valitessaan remontin tekijää omistamaansa huoneistoon. Lattian uusiminen oli sujunut ihan mallikkaasti, mutta tapetoijat osoittautuivat huijarirakentajiksi, ulkomaailman kielellä kuulemma cowboy builders. Näin tiesi Heikki kertoa. Tapetit oli huitaistu miten sattuu ja ne olivat likaiset. Lisäksi tapettiin oli tullut repeämä.


Vielä hurjempaa oli kuitenkin se, että jostain syystä tapetointia ei ollut suoritettu loppuun, vaan osa seinää oli jätetty paljaaksi ja tapettikin oli revitty. Myöskään sovittua jalkalistojen asennusta ei ollut tehty. Heikki oli yrittänyt saada remonttimiehiin yhteyttä, mutta puhelimesta kuului vain "numero ei ole käytössä". Heikki oli maksanut tapetoinnin etukäteen, joten rahat näyttivät nyt menneen Kankkulan kaivoon. Ja hänen kun piti saada asunto kunnostettua, että saisi vuokrattua tai myytyä sen eteenpäin. 


Lassen ja Heikin kohtaaminen olikin sitten onnenpotku molemmille. He nimittäin sopivat, että Heikki vuokraa asunnon Lasselle ja tämä tekee pikkuhiljaa remontin loppuun. Työtä on kyllä paljon, sillä tapetointi täytyy tehdä kokonaan uudestaan, jalkalistat laittaa paikoilleen, katto maalata jne. Alkuun Lasse joutuu nukkumaan lattialla, eikä asunnossa ole mitään mukavuuksia, mutta tärkeintä oli, että hän sai katon päänsä päälle.

(Sinivalkoinen peite Ninnalta, patja ja tyynyt Nannalta, kynttilä Päiviltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat